PeutersBijeen

Voor peuters vanaf 3 jaar

OBS De Schuthoek

Hoofdlocatie

Booyenverlaat 7

7908 EE Hoogeveen

Telefoon: (0528) 276003


Dislocatie Erflanden

Citroenvlinder 1-3

7908 XN Hoogeveen

Telefoon: (0528) 233913

E-mail: obsdeschuthoek@bijeen-hoogeveen.nl

OBS De Schuthoek ondernemenSchooljaar 2016/2017

Groep 1-2 a 
Het MOID project van groep 1-2 a had alles te maken met het theater. N.a.v. een bezoekje aan De Tamboer, hadden wij een eigen voorstelling bedacht, voorbereid en uitgevoerd. De kostuums, het decor, de toegangskaartjes en het toneelstuk werd zelf bedacht en gemaakt door de kinderen. De voorstelling was helemaal uitverkocht en een groot succes! 

 

 

Groep 1-2 d
Ook het MOID-project van groep 1-2 d stond in het teken van theater. Met de hele klas hebben we het toneelstuk 'Sneeuwkonijntje en de kerstman' uitgevoerd. Het toneelstuk is gebaseerd op het prentenboek. Alle benodigheden hebben we zelf gemaakt. Na onze voorstelling kregen we een daverend applaus!


Groep 7
Groep 7 heeft een restaurant georganiseerd: De Bolle Buik. In twee dagen kwamen er meer dan 100 mensen eten, waardoor er meer dan 400 euro winst werd behaald. Een deel daar van ging naar de Dierenbescherming, die met de Dierenambulance langs kwamen om het geld op te halen. In de week voor het restaurant bracht heel groep 7 een bezoek aan restaurant Van der Valk in Spier om daar een kijkje in de keuken te nemen.

Groep 8a
De kinderen uit groep 8A zijn voor hun M.O.I.D. project naar  verzorgingstehuizen geweest om hun liedjes van de eindmusical te laten horen.
In Weidestijn hebben de leerlingen de bewoners opgehaald vanuit hun kamers om ze een gezellige middag te bezorgen.  En ook in het Jannes van der Sleedenhuis hebben de bewoners kunnen genieten van de optredens uit de musical "Waar is het bruidspaar toch gebleven."
Met veel plezier  hebben de leerlingen hun optredens ten gehore gebracht.Schooljaar 2017-2018